Георги Костов ще е новият главен секретар на МВР

Юлиан Христов 11 март 2015 в 13:50 8854 0

Георги Костов ще е новият главен секретар на МВР. Недялко Недялков временно ще оглави ДАНС до избора на нов председател.

Номинациите бяха направени от Министерския съвет. За тях съобщи пресслужбата на МС днес.

Предложенията трябва да бъдат утвърдени от президента Росен Плевнелиев.

Сега Георги Костов е зам.-главен секретар на МВР, а Недялков - зам.-председател на Държавна агенция "Национална сигурност". Той ще поеме поста на Светлозар Лазаров, който подаде оставка по искане на премиера Бойко Борисов, след като спорът дали той да бъде оставен или отстранен доведе до оставката на вътрешния министър Веселин Вучков. Тогава оставка подаде и шефът на ДАНС Владимир Писанчев.

Днес на мястото на Веселин Вучков за вътрешен министър бе избран вицепремиерът Румяна Бъчварова.

Костов беше назначен за зам.-главен секретар на МВР в края на 2014 г., а преди това ръководеше ОДМВР-Бургас. Името му беше обсъждано като един от най-вероятните кандидати за поста на Светлозар Лазаров. Той работи в МВР от 1993 г. Бил е разузнавач в Девето РУ-София. От 1998 г. е началник група "Тежки престъпления", а от 2009 до 2010 г. - началник сектор "Криминална полиция" в Девето РУ-София. От 13 септември 2011 е директор на ОДМВР I-ва степен на ОДМВР–Благоевград. От 1 август 2014 г. е директор на ОДМВР I-ва степен на ОДМВР-Бургас.

Недялко Недялков стана зам.-председател на ДАНС на 25 юли 2013 г. с решение на Министерския съвет. Той е роден през 1971 г. в София, завършил е "Маркетинг и мениджмънт" в УНСС. Работи в Национална служба "Сигурност" - МВР от 2002 г., а през 2008 г. е преназначен в новосъздадената Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС). До назначаването му за зам.-председател на ДАНС е директор на дирекция в Агенцията.

По информация на OFFNews за шеф на военното разузнаване по всяка вероятност ще бъде назначен Йордан Бакалов - служебен вътрешен министър в кабинета на Близнашки. Военият министър още не е подписал заповедта и от МО не потвърждават официално информацията за това предложение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!