Проект за кръгово движение, където убиха 16-годишния Костадин, отлежава няколко години

OFFNews - Бургас 20 ноември 2017 в 16:37 6230 1

Снимка burgasnews.com

Катастрофата тази сутрин

От няколко години има проект за преобразуването на кръстовището на военната база Атия, на пътя Бургас – Созопол, в кръгово кръстовище.

Това поясни кметът на с. Атия Ренета Стоева. Участъкът е опасен, защото ежедневно там пресичат десетки ученици, а и възрастни, за да стигнат до автобусната спирка.

Проектът се бави, защото под пътя минавали подземни комуникации за военноморската база. Към момента бил на етап проучване. Стоева казва, че многократно са писали писма до областната администрация, защото пътят е общински. Участъкът е осветен още от 2007 г., поясни тя.

Шофьорът, който сгази тази сутрин 16 – годишния Костадин Джардов, давал объркани обяснения, защото бил в шок от инцидента, поясниха от полицията. Казал, че бил заслепен от автомобил от насрещното движение и не е видял пресичащото момче. 59 – годишният мъж е отивал на работа, пътувайки от Черноморец. Не е имало спирачен път, което означава, че той буквално е помел момчето. Мъжът е задържан за 24 часа, все още не са му повдигнати обвинения.

Костадин е бил ученик в бургаската гимназия по туризъм. Той бе един от победителите в кулинарния конкурс по проекта „Домино“ (дуално образование по швейцарски модел) и след няколко месеца му предстоеше да пътува в Швейцария. Мечтата му, която ще остане нереализирана, бе да има свой ресторант, в който всичко да е от шоколад.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8074

1

JustSoYouKnow

20.11 2017 в 17:47

Потресен съм. Мойте съболезнования.
Управата е за затвор. Не може да се направи кръгово ок, но надлез със сигурност може да се направи. това е абсолютно безхаберие от страна на управата. След като кмета е наясно, че там има необходимост от съоръжение, с което хората да преминат пътя, за да се осигури достъп до автобусната спирка ,защо не е направено нищо по въпросът. Или мястото на автобусната спирка изключително неудачно и трябва да се премести или да се изгради съоражение.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки