ПроКредит Банк и Община Банкя, заедно по пътя към устойчиво бъдеще

OFFNews 27 септември 2023 в 10:32 10173 0

Снимка Про Кредит

ПроКредит Банк и Община Банкя отбелязват своето успешно сътрудничество.

Водени от общата си цел за устойчиво бъдеще, двете институции реализираха проект „Основен ремонт на административна сграда“ на сградата на Община Банкя, целящ повишаване на енергийната ефективност и обновяване. Той е осъществен с безвъзмездно финансиране от ПроКредит Банк.

Проектът е краткосрочен и е завършен за период от 10 месеца, но ефектът и резултатът от него ще бъдат дългосрочни и в полза на жителите и гостите на гр. Банкя. Той обхваща поставяне на топло- и хидроизолация на сградата, подмяна на дограма и общ ремонт по фасадата.
Ключова част от сътрудничеството на двете институции е солидният опит на ПроКредит Банк в изграждането на устойчиви проекти и устремеността й към зелена трансформация. Мисията, зад която застава Банката, е отговорност към околната среда във всички свои действия.
Новият облик на Община Банкя осигурява енергийна ефективност, но не само. Той подкрепя общината в пътя й към по-природосъобразно бъдеще и не на последно място, тя вече има обновен външен вид, който е в пълен синхрон с цялостното излъчване на града.

Сградата ще дава добър пример за това как можем всички заедно да си осигурим по-устойчива среда за живот.

„В ПроКредит Банк вярваме, че всички усилия за опазването на околната среда, които полагаме днес са възможност да запазим природата и ресурсите ѝ, защото те нямат срок на годност. Подхождаме с внимание към екологичния отпечатък, който оставяме и се стремим да го редуцираме максимално. Смятаме, че партньорството ни с Община Банкя по проекта „Основен ремонт на административна сграда“ ще има цялостен положителен ефект, както за околната среда, така и за работната атмосфера.“, споделя Рени Пейчева, изпълнителен директор и член на Управителния съвет на ПроКредит Банк.
------
ПроКредит Банк е търговска банка, която предлага цялостно обслужване на своите клиенти, с основен фокус към малките и средните предприятия, които работят предимно в сферата на производството, търговията и селското стопанство. Банката е изцяло собственост на ProCredit Holding AG & Co. KGaA (PCH) със седалище във Франкфурт, Германия - контролиращата организация на банковата група ProCredit.
Район „Банкя” е един от 24-те района на Столична община. В Сградата на районната администрация са разположени всички административни служби на община Банкя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!