Протест пред Министерски съвет в защита на лъвчетата Терез и Масуд

OFFNews 21 декември 2017 в 18:45 5972 0

Голям протест за спасяването на лъвчетата Терез и Масуд организира утре Организация за защита на животните "Четири лапи". Той ще е пред Министерски съвет и ще започне точно в 14 часа.

Двете малки едва оцеляха заради безхаберието на община Разград. Лъвчетата се родиха в началото на септември в местния зоокът, който е с отнет лиценз още преди три години и който прилича повече на концлагер отколкото на място за среща с природата.

Терез и Масуд бяха изпотъпкани от родителите си и едва оцеляха благодарение на денонощните грижи на Организация за защита на животните "Четири лапи" и фондация "Дивите животни", които ги доведоха в София и ги настаниха във ветеринарна клиника "Добро хрумване".

Освен че бяха спасени, за двете лъвчета бе намерен приемен дом в Холандия, в който да живеят в естествена среда преди да отпътуват за Южна Африка.

Днес обаче по предложение на кмета на Разград общинският съвет в града реши да дари лъвчетата на община Пазарджик, която ги иска за своя зоокът "Въртопо". Оттам обаче изрично уточняват, че в момента нямат къде да ги сложат и че чак напролет ще им бъде построена клетка.

Това обаче изобщо не попречи на разградските общински съветници да се разпоредят със съдбата на малките, които други спасиха от техните грижи.

Ето и какво написаха от Организация за защита на животните "Четири лапи" на страницата си във фейсбук:

!! ПРОТЕСТ !!

22 декември; 14.00 ч.; пред Министерски съвет!

Няма да дадем лъвчетата Терез и Масуд в зоопарк!
Двете лъвчета бяха предадени от общинския съвет на Разград и вместо в естествена среда и свобода, ще живеят зад решетките на пазарджишкия зоокът. Където са обречени на сигурна смърт!
Ние ще сме там! Очакваме и вашата подкрепа!

Само за един час стотици хора декларираха, че ще отидат на протеста пред правителствената сграда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews