Пускат движението по 'Тодор Каблешков' утре, в края на седмицата по локалното на 'Македония'

OFFNews 31 август 2021 в 15:12 1082 0

От утре пускаме движението по новото северно пътно платно на бул.“Тодор Каблешков“. Изцяло обновен е булевардът с по 3 ленти в посока от бул. „България“ до кръстовището с „Луи Айер“. До 15 септември продължава работа по тротоарите и велоалеята. 

Това каза днес заместнк-кметът по строителство инж.Ангел Джоргов при проверка на работата на релсовия път на бул. “Македония“. В момента на бул.“Тодор Каблешков“ се извършват 72 часови проби на контактната мрежа и тази нощ ще се полога маркировка, каза още инж. Джоргов. 

Екипите, които извършват реконструкцията на трасето на трамвай №5 по бул.“Цар Борис III“ и ул.“Алабин“, ще бъдат увеличени. Заради дъждовете и появили се непредвидени подземни инженерни мрежи, на някои от подетапите на обекта има закъсняване от около месец. Изпълнителят е представил нов актуализиран график, с който забавянето да бъде наваксано, посочи Джоргов. Той подчерта, че по договор са предвидени санкции, ако има забавяне по вина на строителя.

Днес приключва последното бетониране на релсовия път на пл.“Македония“, а след това ще се премине към дейностите по изграждане на линейния парк. Работи се в обособеното трасе в района на болница „Пирогов“, а от другата седмица започва работа в кръстовището на бул.“Цар Борис III“ и бул. “Гешов“, каза още инж. Джоргов. 

В края на тази седмица се предвижда да бъде пуснато движението по северното локално платно на бул. “Македония“. През ноември пък ще бъде възстановено движението по ул.“Алабин“ в участъка между бул. „Витоша“ и пл. „Македония“.

Продължава работа по ул. “Ив.Шишман“, където „Софийска вода“ и „Топлофикация“ работят. На 10 октомври се очаква дейностите да са приключени и ще започне полагане на временна асфалтова настилка за зимния период.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков