Силен вятър ни очаква и утре. Жълт код за шест области

В Русе, Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна скоростта на вятъра ще е между 50 и 90 км/час

OFFNews 11 ноември 2023 в 14:40 6409 0

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

И утре ще има силен вятър в няколко области от страната. В Русе, Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна е обявен жълт код, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. 

Скоростта на вятъра в тези райони ще е между 50 и 90 км/час. По северното Черноморско крайбрежие морското вълнение ще се повиши до 3-4 бала, предупреждават от НИМХ. 

Все пак до обяд ще преобладава слънчево време. Дневните температури ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 10° и 15°, в София - около 10°.

В понеделник облачността по-често ще е значителна. На много места в югоизточната половина от страната ще има валежи от дъжд, повече като количество в крайните югоизточни райони; до вечерта почти навсякъде ще спрат. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб до умерен. Температурите ще останат без съществена промяна.

През нощта срещу вторник облачността ще се разкъса, вятърът ще придобие южна компонента. През деня ще е без валежи; сутринта ще е по-хладно, но дневните температури ще се повишат с 4-5 градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!