София прайд и марш на семейството в столицата днес

OFFNews 18 юни 2022 в 08:59 3581 2

София прайд

Снимка София прайд

София прайд празнува 15 години днес

15-то издание на ежегодния "София прайд" в защита на правата на ЛГБТИ общността ще се проведе днес в София, успоредно с него в столицата е обявен и "Марш на традиционното християнско семейство". 

СДВР ще се грижи за спокойното протичане на двете прояви. Организаторите и на двете събития заподозряха целенасочено противопоставяне на двете гледни точки, съобщи бТВ.

Прайдът е под мотото "Горди да бъдем", той ще стартира от паметника на Съветската армия в 14 часа. Специален акцент е подкрепата за "Киев прайд", който няма да се проведе заради войната в Украйна. Пред ПСА ще има и концерт, а шествието из столицата започва в 19 часа. 

Тазгодишното издание на прайда се осъществява с подкрепата на посолството на САЩ, Български фонд на жените, Walltopia, Ingram Micro, Paysafe, HPE, Mastercard, Absolut, Sutherland, EY и Accenture.

Светият Синод на Българската православна църква изрази своето традиционно неодобрение с провеждането на прайда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

2

редовно четящ

18.06 2022 в 12:52

Всеки може да прави каквото си иска в собствената си спалня. Не разбирам обаче, защо трябва да го афишира на улицата. А този поход за християнското семейство е чисто лицемерие. Защото домашното насилие си съществува необезпокоявано.

2910

1

ivenco

18.06 2022 в 10:30

"Марш на традиционното християнско семейство".

Много Весело. В милата ни Родина от години 62% от децата се раждат без брак.В близкото минало щяха да ги наричат "извънбрачни",а малко по-далеч в миналото "к0пелета".И това щеше да бъде стигма за цял живот.Но светът се промени,сега е
нормално.Толкова за традиционното християнско семейство.
;))))
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки