СОС решава без нощни линии до 31 юли, транспортът вечер до 22 ч

Спират се временно автобуси 294 и 306

Мая Младенова 14 май 2020 в 11:32 2664 0

Снимка Александра Маркарян

Нощният градски транспорт в София да не работи до 31 юли, ще гласува днес Столичният общински съвет. Промените са мотивирани от епидемичната обстановка и предполагат последните коли и мотриси на градския транспорт да тръгват около 22 ч. 

Предложението е внесено като извънредна точка в заседанието на 14 май от заместник-кмета по транспорта Кристиан Кръстев и общинския съветник Зафир Зарков.

Промени в схемата на обществения транспорт в София бяха въведени още с обявяването на извънредното положение. Бяха спрени четирите нощни автобусни линии, малка част от автобусните линии като тези до Витоша бяха спрени, а останалите, вкл. метрото, преминаха на лятно (разредено) разписание.

Ако предложението бъде гласувано днес, и след 13 май градският транспорт няма да се движи по обичайното си разписание. Линиите в рамките на София ще работят до около 22 ч, а крайградските - до около 22:30. Нощните автобуси N1, N2, N3 и N4 няма да се движат. Няма да се движи и автобус 294 от метростанция "Г. М. Димитров" до Студентски град с мотива, че сега университетите, училищата и градините са затворени. Спира и автобус 306. За него е преценено, че маршрутът се поема пълноценно от други линии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!