Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

ЦГМ пуска кола, която ще лови отдалеч нарушители в синя и зелена зона

OFFNews 10 февруари 2020 в 12:37 2292 1

Центърът за градска мобилност ще предупреждава от днес шофьорите, които си плащат годишен стикер за синя и зелена зона, със SMS кога изтича срокът на правото за паркиране по този ред.  

Досега от ЦГМ пращаха имейли, но получавали сигнали, че част от тях не достигат по различни причини до водачите. Сега се надяваме, че с допълнителната и подсещаща информация ще спестим време и притеснения на нашите клиенти, обясняват от Центъра. 

SMS за напомняне ще се изпраща и в случай, че наближава време за доплащане на остатъка по договора за платено локално паркиране.

Номерът, от който ще се получават кратките мобилни съобщения е 1902. Това е същият номер, който ЦГМ вече използва за изпращане на съобщения, когато автомобил е бил санкциониран от екипите по контрол.

Само за този месец стикерите за платено локално паркиране, които изтичат са над 700. 

От днес в синя и зелена зона тръгва и тестова кола, оборудвана с бордови компютър и камери. Те ще засичат от разстояние дали паркираните автомобили са заплатили престоя си. Системата сравнява информацията и оцветява в различен цвят за разпознаваемост различните случаи. Това не изключва проверката от екипите, тъй като в зоната се паркира включително и с хартиени талони. Целта на тестовата кола е да се провери работата на терен с тази нова технология и как тя може да направи по-качествена дейността на екипите на ЦГМ, уточняват от Центъра за градска мобилност. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews