Топ мишената на Кремъл Кирило Буданов е бил на официално посещение в България (снимки)

Темата със списъка Миротворец е изяснена, обявиха от българското военно разузнаване

OFFNews 08 август 2023 в 15:37 9576 2

Буданов

Снимка БГНЕС

Кирило Буданов в България.

Началникът на украинското разузнаване генерал-майор Кирило Буданов изненадващо се оказа, че е бил на официално посещение в България.  Това стана ясно от съобщение на българското военно разузнаване.

Кога Буданов е пристигнал у нас и кога си е тръгнал не е ясно по обясними причини. Той е в топ 3 на най-важните мишени за Русия заедно с президента на Украйна Володимир Зеленски и началника на генералния щаб на ВСУ ген. Валерий Залужний.

От съобщението на военното ни разузнаване става ясно, че той е водил делегация и е провел срещи с министъра на отбраната Тодор Тагарев и с директора на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев.

В хода на разговорите бяха дискутирани състоянието на регионалната и международната сигурност, перспективите за развитие на обстановката и други теми от взаимен интерес, заявяват от българското военно разузнаване.

Двете страни дали висока оценка на проведените срещи. Допълнително беше подчертана продуктивността на разговорите и изразено задоволство от нивото на двустранното сътрудничество, пише още в официалното съобщение.

Посочва се и че от българска страна е бил поставен въпрос за списъка "Миротворец", в който присъстват както руски военни престъпници, така и проруски пропагандисти. В него попаднаха и българи, славословещи руската военна агресия в Украйна. Според официалното съобщение темата е била изяснена, но не се дават допълнителни подробности.

Само преди дни Буданов даде интервю за бТВ, в което обяви, че оценява много високо партньорството с България.

"Страната ви ни даде значителен обем от оръжия, но най-главното е, че увеличава производството на нови боеприпаси. Както стана дума по- рано, нуждите са много големи и затова за нас в голяма степен е въпрос на оцеляване. Украйна винаги ще помни и ще бъде благодарна за помощта, която страната ви, ръководството ви, ни оказа", обяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки