Уличните артисти Destructive Creation ремонтират 100 счупени пейки

OFFNews 13 юли 2018 в 10:50 2561 1

Снимка Destructive Creation

Уличните артисти от Destructive Creation започват кампания за ремонт на чупени пейки. Първите осем вече са поправени и пребоядисани, а в момента се събират сигнали и за други. Общо 100 пейки ще бъдат ремонтирани в инициативата под мотото "Ако нещо в държавата не ти харесва, просто го оправяш."

Ремонтите ще бъдат извършвани от артисти – така че пейките няма да бъдат просто поправени, а превърнати в уникално и деликатно “бижу” за своя квартал.

„Това, което ни кара да правим това, е че може да накараме тези пейки да изглеждат много по-добре с малко усилия. Тоест, с малко бои и материали е са готови, казват младежите от Destructive Creation. - И да ги счупят, пак ще ги поправим”. 

"Сервиз за пейки" е проект за малки, но много забележими и въздействащи, спонтанни намеси в градската среда чрез ремонт на счупени пейки в цялата страна.

"Основната цел е да покажем и представим самоинициативата и доброволният труд в обществена полза с цел подобряване на градската среда, не просто като нещо хубаво – а като нещо наистина яко, привлекателно, даващо възможност за себеизразяване, нещо вдъхновяващо", добавят авторите на проекта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews