Външно министерство, КЗП и РЗИ Силистра търсят стипендианти

OFFNews 12 октомври 2022 в 15:44 851 0

студенти

Снимка Unsplash

Програмата се провежда за шеста поредна година

Министерството на външните работи, Комисията за защита на потребителите и РЗИ Силистра обявяват стипендиантски позиции, съобщиха от правителствения пресцентър след приемането на списък на специалностите, за които съществува недостиг на експерти в администрациите.

Стипендиантската програма в държавната администрация се провежда за шеста поредна година. Целта ѝ е да привлича кадри още преди завършване на висшето образование и да им предостави възможност за работа на трудов договор.

Процедурата по избора се провежда от комисия от съответната администрация на три етапа - подбор по документи, писмен изпит и интервю. Размерът на месечната стипендия се определя от съответната администрация и не може да надхвърля 330 лв., а срокът, за който стипендиантът се задължава да работи в съответната администрация след завършване на висшето си образование, е най-малко 3 години.

През 2023 г. стипендиантските места обявени от Министерството на външните работи, Комисията за защита на потребителите и Регионална здравна инспекция - Силистра са в областите право, управление на проекти, африканистика, арабистика, информационни технологии, фармация, обществено здраве и медицина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews