ВИП кварталът Драгалевци ще има канализация, тапа на бул. Черни връх до 11 април

Промени в движението на 4 автобуса

OFFNews 13 март 2023 в 10:33 4905 4

Драгалевци

Снимка Фейсбук

Започва изграждането на канализация в Драгалевци

Заради изграждането на канализация в кв. Драгалевци от днес се въвеждат промени в движението по бул. "Черни връх", съобщи Столична община. 

Отваря се кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Акад. Петър Динеков“. Бул. „Черни връх“ остава затворен за движение до ул. „Ламар“. Предвидени са два еднопосочни маршрута за обход.

Първи маршрут: Посока кв. „Драгалевци“ – Софийски околовръстен път /СОП/ - за леки автомобили: от ул. „Нарцис“, през ул. „Лешникова гора“, ул. „Цветарска“, ул. „Ламар“ и ул. „Къпинка“, в посока към СОП. Автобусното и тежкотоварното движение се пренасочва от ул. „Папрат“ през ул. „Ламар“, ул. „Къпинка“ и през ул. „Акад. Петър Динеков“ и се насочва към бул. „Черни връх“ .

Втори маршрут: Посока СОП - кв. „Драгалевци“: от СОП през ул. „Константин Помянов“ до ул. „Папрат“. Площите за паркоместа след кръстовището на ул. „Петър Динеков“ са обособени като еднопосочна лента в посока СОП - кв. „Драгалевци“ за достъп на живущи и ползватели на търговски обекти в затворения за движение участък. В участъка от пресичането с ул. „Бяла мура“ до кръстовището с ул. „Ламар“ движението остава еднопосочно в посока СОП - кв. „Драгалевци“, с цел връщане към основните обходни маршрути на живущите и ползвателите на търговските обекти.

От днес до 11 април се променят маршрутите на автобусни линии №№ 64, 66, 68 и 98. 

В посока изход от София от Зоопарка по действащия маршрут до кръстовище бул. „Черни връх“ – Софийски околовръстен път /СОП/, наляво по СОП, надясно по ул. „Константин Помянов“ и наляво по ул. „Папрат“ по маршрутите.

В посока Зоопарка по действащите маршрути до кръстовище ул. „Папрат“ - ул. „Ламар“, наляво по ул. “Ламар“, надясно по ул. „Къпинка“, надясно по ул. „Акад. Петър Динеков“ и наляво по бул. „Черни връх“ до Зоопарка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

4

Име на профила

13.03 2023 в 12:56

ВИП шопи били значи... Ще знам вече. Оттам минавам за ВИП-квартала Бистрица понякога.

-529

3

6екеr4о

13.03 2023 в 11:46

Допуснал съм грешка, извинявам се, селото, до което е пречиствателната станция в гр. София е Кубратово...

-529

2

6екеr4о

13.03 2023 в 11:24

От 20 г. живея в кв. Бенковски, но канализацията така и не е достигнала до нашата къща, а сме на по-малко от 5 км. от пречиствателната станция в Кубратова.
За сметка на това, очевидно, концесионният договор на "Веолия", собственик на "Софийска вода", ще бъде подновен с още 10 години...

-1650

1

ob1

13.03 2023 в 10:37

ВИП квартал, а няма канализация... Каквато управата, такъв и ВИП-а

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков