Вторият в ГЕРБ: Русия и Китай са основната заплаха за мира в света

OFFNews 30 юни 2018 в 19:23 7277 4

Русия и Китай са едни от основните потенциални заплахи за мира и стабилността, разбира се, и фалшивите новини. Това заяви вторият човек в ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

Заедно с председателя на Комисията по външна политика Джема Грозданова и съпредседателите на трансатлантическия диалог евродепутатът Кристиан Елер и Марио Диаз Баларт, член на Конгреса на САЩ, дадоха изявления за медиите в Народното събрание.

Най-развитите демократични общества са ЕС и САЩ и точно затова трябва да бъдем подготвени за потенциалните заплахи и предизвикателствата, които има днес по отношение на киберсигурността, подчерта Цветан Цветанов.

Съпредседателят на трансатлантическия диалог евродепутатът Кристиан Елер благодари от името на ЕП на Българското председателство и на българския парламент, които са домакини на този форум. 

Той обясни и че на срещата конкретно е обсъждана киберсигурността и свързаната с нея заплаха от страна на Русия, опитите за намеса чрез социалните медии и в социалните медии, опитите за намеса в демократичните избори както в Европа, така и от другата страна на океана.

Макар че по някои икономически и политически въпроси ЕС и САЩ са на различни мнения, по отношения на основните си оставаме братя по оръжие и това се вижда много ясно от този формат, заяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

2

aviatora

30.06 2018 в 22:28

Тя Русия с такива жалки гербераски бандити ще се разправя! Путин изобщо не се занимава такива мутри и престъпници!!!

23293

1

Стефан

30.06 2018 в 20:00

Бе, друго си е да си физколтурник. Тие са ноо яки!
Е сега само да си тури гуменките, и като зарита руснаците барабар с китайците - и тие вече никва заплаха за мира нема да смеят да праат!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков