Започва изплащането на еднократната помощ на пострадалите от наводненията във Видин

OFFNews 26 юни 2023 в 17:16 557 0

Наводнението във Врачанско

Снимка БГНЕС/Община Враца

Наводнението във Врачанско

Започва изплащането на еднократната помощ на пострадалите от наводненията във Видинска област, каза пред БТА директорът на Регионалната дирекция за социално подпомагане Венцислав Боянов.

Постъпила е информация за 141 домакинства, пострадали от наводненията в края на миналата седмица в областта. Първи еднократната помощ от държавата ще получат най-пострадалите.

От миналата седмица два екипа на Дирекцията ежедневно посещават пострадалите и описват щетите в региона. До 23 юни са подадени общо 75 заявления за изплащане на помощ на пострадали домакинства във Видинска област. Помощта се отпуска по настоящ адрес, допълни Боянов.

В град Дунавци пострадалите обекти са 115. Посетени са 60 имота, като за всички са подадени заявления за отпускане на еднократна помощ. Одобрени за помощта са 35 заявления, за едно е отказано.

В община Димово пострадалите обекти са 20. На девет домакинства ще бъде изплатена помощта. Шест са засегнатите имоти в няколко села от община Кула.

Обстановката в област Видин след падналите проливни дъждове вече се нормализира.

Приключило e отводняването на засегнати дворове и къщи в Дунавци. Сформираната общинска комисия е приключила огледа на пострадалите домакинства в града.

Техниката и наличният състав на „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Видин са оттеглени от територията на градчето. 

С частна техника продължава отводняването на шахти в наводнените населени места, приключили са и дейностите по изземване и загробване на удавени животни, допълват от Областната администрация във Видин.

Областната дирекция по безопасност на храните във Видин е предоставила безвъзмездно препарат за дезинфекция в засегнатите дворове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки