Съдът оправда бившата шефка на Комисията за борба с трафика на хора

OFFNews 18 декември 2015 в 14:30 4606 3

Съдът оправда бившата шефка на Комисията за борба с трафика на хора

Снимка БГНЕС, архив

Бившият секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора Антоанета Василева беше призната за невинна, съобщиха от Софийския градски съд (СГС). Тя е обвинена за набавяне на облага за близо 4 млн. лв. като сключила договори с две фирми - „Равновесие” и с Фондация „ЕС О ЕС-семейства в риск”, без провеждането на обществена поръчка. 

Според прокуратурата договорите са за възлагане изпълнение на услуги в приюти за временно настаняване на жертви на трафик на хора в гр. Бургас и в гр. Варна. Престъплението е извършено с цел да се набавят за облаги за Сдружение „Равновесие” гр. Бургас и Фондация „ЕС О ЕС-семейства в риск” гр. Варна в размер на 200 940,56 лева.

Обвинението на Василева за второто престъпление е за това, че в периода от месец май 2013г.- месец декември 2013г. в гр. София, като длъжностно лице е превишила правата си и в нарушение на установения за това ред, сключила два анекса към Рамково споразумение, с цел да набави за себе си облага в размер на 3 607,60 лева. От това деяние могат да настъпят немаловажни вредни последици.

Вчера прокуратурата поиска три години затвор за тези престъпления. Късно снощи съдът оправда Василева.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews