Зукърбърг отглежда ''най-качественото телешко в света'', храни говедата с макадамия и бира

OFFNews 11 януари 2024 в 11:51 4678 1

Марк Зукърбърг

Снимка Фейсбук/Марк Зукърбърг

Марк Зукърбърг

Създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг обяви, че е започнал да отглежда говеда в ранчото си. Целта му е да произвежда най-качественото телешко месо в света.

Снимка: Фейсбук/М. Зукърбърг

"Започнах да гледам говеда в ранчото Ко'оло на Кауаи (третият по големина от Хавайските острови, б.р.)., а целта ми е да създам едно от най-качествените телешки меса в света. Говедата са от породата уагю и ангъс и ще бъдат отглеждани, ядейки макадамия и пиейки бира, които си добиваме и произвеждаме в ранчото. Искаме целият процес да е с местен ресурс и вертикално интегриран. Всяка крава яде 5000-10 000 паунда (2,2 до 4,5 тона) храна годишно, затова ни трябват много акри с дървета макадамия. Със засаждането им помагат дъщерите ми, грижат се и за животните. Още сме в началото на това начинание и е забавно да се подобряваме с всеки сезон. От всичките ми проекти, този е най-вкусният", написа Зук.

Попитан дали приема поръчки, Марк казва, че все още начинанието не е с търговска цел, но ще стане, когато достигнат нужното качество. Той споделя, че има и цяло помещение за сушене на месо, където окача парчетата и понякога се боксира с тях - като Роки. Говедата обожавали бира, а семейството отглежда и млекодайна крава за млечни пейкове към стековете - по идея на една от дъщерите на Зукърбърг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика