Мостовете на Изгрев. Инспекция на един кандидат-кмет

Виктор Йочев 14 септември 2023 в 16:59 1899 1

Мост в Изгрев

Снимка OFFNews

Състоянието на мостовете в Ловния парк в район Изгрев

След трагичните наводнения по Черноморието, като кандидат за кмет*, с екипа ми решихме да проверим състоянието на малките мостове в Дианабад - район Изгрев.

По време на кратката разхода в Ловния парк попадаме на малък, дървен мост изглеждащ като декоративен и в потресаващо състояние.

Разцепен на две по средата, като всеки миг може да се откъсне едната му част и да пропадне. Страничните парапети липсват и са обезопасени с прокъсана найлонова лента.

За капак пред него е паднало огромно дърво и е затлачило Драгалевската река, макар и бара в спокойно време.

Оказва се, че за него кметът на Изгрев Делян Георгиев, е похарчил преди 2 години 50 000 лв. общинска пара, а при оценката направена с просто око на това съоражение, разходът е не повече седем-осем хиляди.

Продължихме разходката и попадаме на друг мост на ул. "Русаля"- отново ремонтиран, направо изграден на мястото на така наречената пасарелка, пак от кмета Георгиев за около 200 хиляди лева. На първо четене изглежда прилично - бетонен, стабилен има и подход за хора с неравностойно положение.

Дотук добре, но поглеждаме отдолу и за наша изненада гъмоотвода не е заземен, а просто стърчи в нищото. Естествено парапетите са метални по цялото протежение на моста. Има и някои конструктивни грешки, като различни нива на стъпалата, по които се качваме, за да стъпим на моста, но това са бели кахъри на фона на вероятността да те убие мълния.

Третият мост пак в Ловен парк беше изряден, бетонен, масивен без забележки, вероятно защото е строен преди повече от 30 години. Той пък неподдържан и ръждясал, вероятно защото с малко пари може да бъде възстановен и няма инхаус процедури и обществени поръчки за наши хора, просто една бригада с шкурка и боя 3 в 1 ще бъде достатъчна. Между другото от квартала сме се организирали и ще освежим моста през уикенда.

В цялата тази картина става ясно, че "сглобката" работи, кметът на района Георгиев кандидат на ПП-ДБ, ремонтира и изгражда, колкото да се симулира дейност и усвоява средствата, а с любезното съдействие на градски кмет Йорданка Фандъкова от ГЕРБ му се отпускат пари на корем, да има за всички. Това е класически пример за мултиплициращ ефект, как моделът на управление централната власт се предава към местните нива.

-------

Авторът Виктор Йочев е кандидат за кмет на столичния район "Изгрев"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

Tomahawk

15.09 2023 в 11:27

Доста популистко и непрофесионално.
Кметът Делян Георгиев е публикувал пост на 30.07.2023 г., в който е обяснил следното:
"Очакваме финансирането възможно най-скоро, за да не изпуснем благоприятните условия за построяване на моста. Разчитаме на експедитивност от страна на Столична община, нашата администрация има готовност веднага да започне ремонтните дейности, за да могат хората да ползват безопасно мостчето и да се наслаждават на разходките си сред природата."
Можете да проверите в неговия профил. Така че тук виновните са от Столична община, които нарочно саботират гражданите заради предстоящите избори.
 
X

Да помогнем на украинските деца!