Писмо от една украинка

OFFNews 24 февруари 2023 в 20:48 5197 0

Писмо от една украинка

Снимка Getty Images

Писмо от една украинка

В редакцията днес получихме писмо от украинско семейство, приютено в София от българско семейство. 

Умишлено не споменаваме имена, защото през последната година в този текст могат да разпознаят мнозина - и украинци, и българи.

 "Здравей, наша прекрасна М.

Днес се навършва една година, откакто Украйна беше нападната, вече открито и брутално, от нашите "братя" руснаците... Те донесоха много болка, страх, сълзи, разрушения и смърт на украинците, на мирния народ...

Тази година беше много трудна за всички нас. Можехме да полудеем от болка и страх, от несигурност... Но ние с П. имахме късмета да срещнем прекрасни хора по пътя си, по пътя от дома към неизвестността!

Не можете да си представите как се почувствахме, когато отворихте сърцата си и вратата на дома си за нас, напълно непознатите! Посрещнахте ни като близки, стоплихте ни с любовта и грижите си и ни помогнахте толкова много! Пътувахме в неизвестното, а намерихме прекрасни хора! Благодарение на вас се влюбих с цяло сърце в България и, разбира се, в София!

Благодаря на теб и на твоето семейство за цялата помощ, благодаря на прекрасната България и на българския народ за голямото Ви сърце!

Никога няма да забравим вашата подкрепа и грижа!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!