Защо Турските авиолинии ми оставиха куфарите в Истанбул?

OFFNews 28 август 2017 в 18:07 11164 1

Върнах се в България с полет от Осака през Токио и Истанбул до София. От самолета на летище Ататюрк дори ги видях на камиончето - бяха опаковани в Япония със син найлон и няма как да ги сбъркам, но каква беше изненадата ми когато те не излязоха на лентата за багаж в София, разказва в сигнал до OFFNews читателката ни Галя П.

Жената е крайно ядосана, тъй като само ден след пристигането си у нас трябва да лети за друга европейска дестинация, а всичките ѝ вещи са в чекираните куфари.

"Винаги проверявам какво се случва с багажа когато имам прекачвания. Преди да се кача проверих в системата номерата на двата куфара и се оказа, че са пристигнали и са насочени към самолета. След това ги видях и до самолета", казва Галя.

Полетът от Истанбул за София е бил пълен, а с него е пътувал и женски спортен отбор, който е пристигнал у нас с голямо количество багаж. Затова потърпевшата пътничка предполага, че именно кутиите с тяхната екипировка са довели до свръхбагаж и претоварване на самолета, заради което е трябвало част от него да остане в турския град.

"След като куфарите ми не излязоха, отидох да поискам информация и там веднага ми казаха, че на трима пътници багажът не е качен. И тримата бяхме български граждани, което е доста нелогично при положение, че голямата част от пътниците на борда бяха чужденци", казва Галя.

Според нея в случая става дума за безобразие, а от авиокомпанията не е последвало никакво извинение.

"Не ми дадоха никакво обяснение за причините багажът ми да остане в Истанбул, при положение, че не е загубен", казва Галя и се зарича повече да не ползва услугите на Турските авиолинии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews