"Атака" осъди насилието в Пловдив. Иска отзоваване за турския консул

Елица Мартинова 14 февруари 2014 в 15:23 3918 8

Волен Сидеров

Снимка БГНЕС

На извънредна пресконференция лидерът на ПП "Атака" потвърди, че на протеста в Пловдив срещу връщането на джамията в ръцете на Мюфтийството са участвали членове на партията. Той обаче категорично се разграничи от вандалските прояви на демонстрацията.

Имахме участници в протестния митинг в Пловдив, защото той бе обявен във връзка с делото за връщане на имота на Мюфтийството, обясни Сидеров. Той коментира, че в демонстрацията вероятно са се включили и други партии, както и граждани, които подкрепят каузата. Зам.-председателят на "Атака" Десислав Чуколов изтъкна, че подкрепя гражданския протест в Пловдив, но категорично осъжда последвалите размирици и насилието.

"Това опорочаване на протеста принизява участието на всички, които са искали да заявят несъгласието си с грубата намеса на турския консул, претенциите на Мюфтийството", коментира лидерът на "Атака".

От партията съобщиха, че по време на демонстрациите е пострадал общинският председател на партията в Стара Загора Михаил Михов. "Атака" показаха кадри, на които личи как Михов е ударен в лицето и ритнат в гръб. По думите на Сидеров най-притеснителното в случая е, че полицаите, които са стоели на метри от случката, са останали безучастни.

Лидерът на "Атака" заяви, че в момента Прокуратурата не предприема адекватни действия и си "пипа ушите". Той бе категоричен, че ще търси сметка за случката от вътрешния министър Цветлин Йовчев.

Сидеров коментира, че отговорни за провокациите са група футболни агитки, които, по думите му, "често са използвани като шпиц команди". От "Атака" обявиха, че разполагат с информация как същите "шпиц команди" са организирани да дойдат на 19 февруари в София, за да предизвикат провокации на традиционното шествие на националистите.

От "Атака" обявиха още, че ще потърсят сметка на външния министър Кристиан Вигенин заради участието на турския консул в протеста. Националистите са категорични, че дипломатът на Анкара трябва да бъде отзован от България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews