Атанаска Дишева: Назначението на Сарафов е знак, че се прави още от същото

OFFNews 17 юни 2023 в 12:02 5117 2

Архив

Снимка БГНЕС/ЛЮБА ФИЛИПОВА

Атанаска Дишева

Назначението на Сарафов е знак, че се прави още от същото, заяви пред Би Ти Ви съдия Атанаска Дишева, член на Висшия съдебен съвет.

Изказването ѝ е по повод вчерашното решение на прокурорската колегия на ВСС да назначи Борислав Сарафов за временно изпълняващ длъжността главен прокурор. 

"Борислав Сарафов за всички е известно, че през най-дълъг период е заместник главен прокурор, не само при г-н Гешев. Той беше част от ръководния екип на главния прокурор Иван Гешев, стоеше плътно зад него и физически, и в отстояване на решения и на позиции. Заради това, честно казано, макар че в публичното пространство отдавна да се говореше, че той ще бъде изпълняващият длъжността и следващият главен прокурор, за мен това беше в някаква степен изненада."

Дишева е на мнение, че решението е трябвало да се вземе от Пленума на ВСС, а не от прокурорската колегия.

"Разбира се, допълнителна негативна нотка се наслагва от това колко скоростно беше действано при избора на Сарафов. Има място и да се мисли, как Прокурорската колегия на практика вчера си избра член по право на ВСС, защото аз не споделям виждането, че видите ли изпълняващият длъжността щял да има някакви по-ограничени правомощия от титуляра на длъжността. Такова правило не съществува. По мое виждане сега г-н Сарафов има пълния обем правомощия, които главният прокурор по принцип има."

По думите ѝ има сериозни притеснения заради снимките на Сарафов с Петьо Петров - Пепи Еврото. Тя добави, че е факт, че години наред разследване по "Осемте джуджета" не се провежда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

2

нещото

18.06 2023 в 08:17

Правилно!!! ДПС и ГЕРБ продължават да манипулират съдебната система!!!! Какво друго да се очаква?

1000

1

PaulPierce

17.06 2023 в 13:44

Дишева ако не бъркам гласува против Гешев още през 2019, което показва, че е от малкото хора с морал във ВСС
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки