Бойко Борисов: Това, че обсъждам коалиция с БСП, е спекулация

OFFNews 24 юни 2014 в 14:13 4550 4

Снимка Ивайло Анев

Бойко Борисов

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че в рамките на настоящото Народно събрание не е възможно никакво правителство. Той очаква управляващите да приемат предсрочни избори в средата на септември.

Борисов допълни, че не води консултации с никоя политическа партия. По думите му, няма за какво да се разговаря, тъй като важните теми вече били обсъдени от управляващите.

Попитан, дали е ухажван от БСП за съвместно правителство, Борисов отговори, че вече е много стар да го ухажват, като допълни, че не води никакви задкулисни консултации с никой. „Аз заявих, че няма да ходя в парламента, затова и не бях водач на листа. Затова аз не мога да коментирам решението на БСП. Ние не водим преговори, защото тези преговори е да слагаш риба в тиган без дори да си я хванал”, каза още Борисов.

„Аз винаги съм бил честен към своите избиратели, аз винаги представям реалната картина на моите избиратели, която вече е критична”, каза той. Борисов обвини Пламен Орешарски за това, че в Здравната каса има дефицит 500 милиона лева, както и това, че е докарал банките до фалит. От думите на Борисов стана ясно, че ГЕРБ участват сами на избори и че винаги ГЕРБ е управлявала сама. Борисов отказа да коментира пряко оставката на лидера на БСП Сергей Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews