Борисов: Червим се тук за Комплекс Калиакра, ще трябва да се плаща

OFFNews 06 август 2017 в 11:25 8929 15

Седим сега пред вас, червим се, вие блокирате улици, пазейки си своя интерес, трябва да се вземе такова решение, че да не увредим ничии интереси.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща във Варна по повод възникналото напрежение за защитена зона „Комплекс Калиакра“. Той предложи във вторник всички да се съберат отново в София. 

На срещата присъстват също и вицепремиерът Валери Симеонов, министърът на околната среда и водите Нено Димов, финансовият министър Владислав Горанов, министърът на транспорта Ивайло Московски, кметовете на Каварна, Балчик и Шабла, представители на инициативния комитет „Да спасим Добруджа“ и засегнатите браншови организации.

„Ние сме дошли да се срещнем с вас и, за да няма интерпретации след това на разговорите, сме поканили журналистите да слушат. Мисля, че няма нищо лошо, защото парите, които се дават, дай Боже да са по-малко, са на всички данъкоплатци. Така че трябва да чуят всички пред какъв проблем през годините сме се изправяли и да мислим предварително, когато взимаме управленски решения до какво водят те след няколко години“, коментира премиерът, цитиран от Фокус. 

Ние сме осъдени, процесът е започнал в далечната 2006, да търсим сега кой е подписал през времето е безсмислено. Въпросът е, ако отменим заповедта до септември какво следва, ако не е я отменим, а предприемем някакви действия, пак какво следва?Със сигурност ще се наложи да се плаща и да се компенсира - това имаме да решаваме, заяви още премиерът Борисов. 

С цялото ми уважение към всички, българската земя е на българския народ, обясни министър-председателят. Той допълни, че ще продължи да се търси съдействие от Европейската комисия и ще бъде отправена покана към комисаря по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела да посети района, за да види на място цялата ситуация и да се увери, че „ние по никакъв начин не сме съсипали природата“. 

„Аз съм бил кмет, знам какво иска населението, и затова сме тук, защото яйцата на грабливите птици, се люпят при нас. Миналата година, се излюпиха АЕЦ „Белене“ – милиард и 200 милиона лева платихме, а милиард и 300 милиона за двете американски централи. А по-предишната година, когато дойдохме, ни се излюпи КТБ. 3 милиарда и 700 милиона лева. Значи за две години на предишното правителство сме платили към 6 милиарда и 700 милиона живи пари и сега да се излюпят още да наливаме. А от една страна искаме да вдигаме доходите. Сега Варна се задушава – целият трафик от „Хемус“, от аерогарата, който идва за вас, пак за Добруджа. Защото ти, като затвориш пътя, на твоите приятели от другата страна с хотелите им спираш бизнеса. Аз го разбирам, затова се вдигнахме на пожар веднага да дойдем и да решим как тези яйца да ги хвърлим в морето, да ги изядат рибите по възможност“, каза още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

15

Hissarion

07.08 2017 в 16:37

Целият този цитат за грабливите птици трябва да се изучава в училище, за да се пропият децата с метафоричния талант на г-н премиера. Как той казва неща, които не иска да каже, защото не е сигурен в тях, а вместо това говори за птици, яйца и риби.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews