БСП: Кметът на Батак е невинен до доказване на противното

OFFNews 03 ноември 2017 в 10:23 5215 2

Антон Кутев

"Ако някои е нарушавал закона, да бъде наказан" - така депутатът от БСП Антон Кутев коментира проверката на прокуратурата срещу кмета на социалистите в Батак Петър Паунов. Според първоначалната информация градоначалникът възлагал обществени поръчки за 580 000 лева на сина си Крум.

"Виждал съм много хора, които са обвинявани от властта, Цветанов и ГЕРБ. Виждали сме как се набеждават хора, а след това съдят България в Страсбург. Човек е невинен до доказване на противното", каза Кутев.

От партийна гледна точка Паунов не е член на БСП от няколко години.

"Не го познавам в партията, това, което ние можем да направим, е да видим с какво можем да помогнем на органите на реда", добави още Кутев.

Окръжна прокуратура-Пазарджик вече внесе в съда обвинителен акт спрямо Паунов за това, че като кмет е нарушил служебните си задължения, като е съставил и утвърдил Акт за частна общинска собственост, с който променил собствеността на поземлен имот в местността "Язовир Батак", зона А, в землището на Батак, обл. Пазарджик, от държавна собственост в общинска частна собственост.

Общинското ръководство на ГЕРБ-Батак взе решение чрез общинските съветници на партията да поиска оставката на кмета Паунов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11915

2

stob

03.11 2017 в 12:37

Кутев,Кутев !Толкова си неадекватен и звучиш толкова фалшиво, че няма нужда от доказване на противното!

12001

1

Севтопол

03.11 2017 в 11:39

Сега вече разбрахте ли социалистическото право: социалистът е невинен до доказване на противното, а герберът е виновен, дори ако се докаже противното. Кутев, ето за това ви викат "бетонни глави".
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков