БСП-Нинова подготвя вътрешни избори в София срещу Иван Таков

OFFNews 07 март 2024 в 15:13 1152 1

Позитано 20

Снимка Архив

Войната в БСП между "Позитано" 20 и "Леге" 10 продължава с пълна сила. Днес от централата на Корнелия Нинова съобщиха, че подготовката за вътрешни избори на нови лидери на столичните социалисти е започнала по график. 

Работна група от 120 човека е натоварена с организацията във всички 24 района в София. В групата са включени партийни членове от районите, на младежкото обединение, на жените социалистки и ветераните. Участват и трима бивши градски председатели, рапортуват от БСП. 

В кампанията всеки социалист може да предлага и гласува зa ново ръководство на ОПО, делегати на районната и градска конференция, за председател и членове на Районните и Градския съвет, и на Районните и Градската контролна комисия. На предстоящите заседания ще бъдат обсъждани и материали за Европейските избори, приети от НС на БСП. 

До пълен цикъл отчети и избори се стигна след като общинските съветници на БСП не изпълниха решение на Националния съвет на партията, обясняват хората на Нинова. Поводът за наказанието на социалистите в София е подкрепата, която дадоха за избор на председател на Столичния общински съвет (СОС).

Градската структура, начело с водача си Иван Таков, отказа да признае решението на Националния съвет за изборите. Според Таков това решение е било нелегитимно, тъй като заседанието на съвета се е провело без необходимия кворум. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки