БСП подготвя вот на недоверие заради сигурността

OFFNews 12 юни 2018 в 14:14 2903 0

От БСП подготвят вот на недоверие към правителството. Темата е сигурност.

Това обяви Драгомир Стойнев на пресконфереция в централата на партията. Решението е взето от Изпълнителното бюро на БСП.

Според социалистите правителството не може да гарантира сигурността на хората. "Повече по този начин в тази държава не може да се живее", каза Стойнев и добави, че надали има някой в българското общество, който да е изненадан от подобен вот на недоверие. 

"Повече не може да се живее в държава, в която се разстрелват данъчни инспектори, където бизнесмени бизнесмени от Велико Търново намират своята смърт в центъра на София. През летище София влизат граждани, които въобще не са и проверявани", каза още Стойнев.

От БСП са решили да внесат вота сами. 

Решението на социалистите за вот на недоверие на тема "сигурност" идва, след като преди 2 месеца двама затворници избягаха през главния вход на Централния софийски затвор. Полицията не успя да ги открие, а миналата седмица единият от избягалите - Владимир Пелов беше застрелян в центъра на Ботевград от Марио Панчев - Големия, който почина няколко дни по-късно в болница. Полицията в Ботевград от един месец е разполагала с оперативна информация, че Пелов е в града. Директорът на ОДМВР-Ботевград обясни, че една от причините да не го хванат е променен външен вид - затворникът си пуснал брада и ходел с качулка. Другият затворник, който избяга с Пелов от затвора - Радослав Колев, още е на свобода.

Това ще бъде вторият вот на недоверие към кабинета Борисов 3. И първият беше внесен от БСП, но заради провала на правителството в борбата с корупцията. Тогава той беше отхвърлен - 103-ма депутати от БСП и ДПС гласуваха "за", а в подкрепа на кабинета бяха 131 депутати от управляващото мнозинство, както и народни представители от "Воля".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика