Бузлуджанци: Нинова кани на закъсняла среща на 1 май, срокът за ляв съюз на вота ще е изтекъл

OFFNews 17 април 2024 в 13:18 923 0

Форум на Бузлуджа

Снимка БГНЕС/архив

Срещата на левите и патриотични партии, които БСП обяви, че кани на 1 май, е насрочена цяла седмица след срока 24 април, до когато трябва да се регистрират за участие в изборите партиите и коалициите. И само няколко дни преди срока за регистриране на кандидатските листи. Какъв резултат може да очакваме от такова закъсняло обединение?

Това подчертават от Движение "Бузлуджа" и платформа „Социализъм XXI век“ и призовават лидерите на БСП и на всички леви партии и организации да проведат незабавно среща. На нея да се обсъдят възможността и механизмите за създаване на ляв политически съюз за общо явяване на редовните европейски и предсрочните парламентарни избори. 

За постигането на това призоваваме в Апела на Движение „Бузлуджа“ от 9 април, Позицията на Платформа „Социализъм XXI век“ от 4 април и Призива на социалисти и симпатизанти „За настоящето и бъдещето на БСП и лявото!“ от 23 март т.г., припомнят социалистите, начело с Иван Таков. Според тях, ако ръководството на БСП се опитва по този начин да затрудни обединението на лявото, "то това ще бъде поредната демонстрация на пагубния му курс на разбиване на лявото и обезсилване на БСП".  

Опитът на София от местните избори през есента на 2023 г. показа, че ляво обединение е възможно. Приканваме делегатите на предстоящата предсрочна отчетно-изборна конференция на Градската организация на БСП в София да призоват за неговото разширяване и пренасяне на национално равнище. Да не изпускаме възможността да се даде шанс на такова спасително за партията, лявото и страната обединение, пишат още от Бузлуджа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки