ДПС с 3 условия за подкрепа на кабинет на Слави Трифонов, ДБ и Мутри вън

OFFNews 19 април 2021 в 13:59 12702 1

Ще подкрепим правителство на новите партии в парламента, но заедно с това посочваме три приоритета, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на днешните консултации с президента Румен Радев.

Като такива той посочи борба с ковид кризата и по-специално социално-икономическите мерки и процеса на ваксинация, ефективното прилагане на плана за възстановяване и устойчивост, както и ускореното икономическо развитие на България.

"1-2 процента ръст на БВП не са достатъчни. Според нас може три пъти повече", каза Карадайъ.

Той посочи, че ДПС вече очаква да види какви са програмите и приоритетите на кандидатите за премиер и правителство.

На срещата с държавния глава Карадайъ бе придружен от депутатите Йордан Цонев, Хамид Хамид и Велислава Кръстева.

Според лидера на ДПС на изборите на 4-ти април българските граждани ясно са изразили желание за промяна.

Хората поискаха да спрем омразата, арогантността и агресията в политиката. Да възстановим нормалността и демокрацията в България. Последните 4 години не се спряхме да повтаряме, че е нужен диалог между институциите и политическите партии, за да има нормалност, каза Карадайъ.

Той посочи, че Централното оперативно бюро на ДПС има решение да не подкрепи правителство на партиите, които са загубили изборите. Според Карадайъ това са ГЕРБ и БСП, които регистрирали многохиляден отлив на избиратели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

1

yoghurt

19.04 2021 в 14:12

Помним “подкрепата ви” при Филип Димитров, как в последния момент му дръпнахте килимчето. Никой сериозен политик не би искал да зависи от хидролога на републиката и бълнуванията му - еманация на националната катастрофа, която доведе до настоящото опростачване.
Ако ИТН, като хора на Илия Павлов, ги устройва подкрепата на Доган - другият гостенин, заедно със Слави, на празненството на главния Мултак на републиката Вежди в ресторант “България” през 1996та, когато хората гладуваха а “елита” гуляеше... Та ако Слави го устройва Доган, значи че го устройва във всеки момент да зависи от него. След качествените лица от ИТН които видяхме, може би случайно попаднали там? , съмнявам се че те биха искали да са служи на мафията. Най-добре да се търси подкрепа от БСП и ГЕРБ, против...БСП и ГЕРБ. Програмно правителство, ясни цели, ясен срок на управление и нови избори.
.