Гаджева: Сидеров беше с мен в Куба на официално посещение

OFFNews 11 декември 2013 в 00:02 17839 47

Официално посещение на парламентарна делегация на ПП
Официално посещение на парламентарна делегация на ПП "Атака" в Куба.

 

Деница Гаджева, депутат от „Атака”, категорично отхвърли твърденията, че Волен Сидеров е бил на почивка в Куба по време на гласуването на Бюджет 2014.

„Волен Сидеров беше с мен в Куба на официално посещение”, каза тя при гостуването си в студиото на „Часът на Милен Цветков”.
По-рано през деня агенция „Пик” публикува снимки, на които твърди, че се вижда Волен Сидеров – на плаж в Куба в компанията на няколко млади дами, едната от които е бившата му секретарка Магдалена. Главният редактор на агенцията Ивайло Крачунов обясни откъде е получил информацията и кадрите. „Валери Симеонов ни каза. Не съдя хората за начина по който прекарват свободното си време. Но това са интересни снимки, които ние решихме да публикуваме”, каза той. Според агенцията, Волен Сидеров е платил за пътешествието си държавни средства. Снимките бяха разпратени до множество редакционни пощи.

„Ние бяхме единствената българска делегация, която беше приета в парламента на република Куба. Народният представител Йоланда Ферер отговаря за отношенията с другите държави, ние ѝ предадохме декларация и водихме един изключително дълъг разговор. В момента там текат реформи. Благодаря и на посланичката на Куба Тересита Капоте, която уреди срещата ни”, каза Гаджева.
 „Целта на посещението на господин Сидеров е двустранен контакт между нас и кубинската държава. Това не стана през парламента, затова поехме сами инициативата на лични разноски”, допълни народният представител от „Атака”.

За посещението, което било официално, обаче нямаше съобщение - нито преди, нито след това, от пресцентъра на партията. Гаджева уточни, че визитата е съвпаднала с рождения й ден. Тя е родена на 6 декември 1982 г. в кубинската столица Хавана.

Припомняме ви, че заради Деница Гаджева избухна семеен скандал и раздяла между Сидеров и съпругата му Капка Георгиева.

Ето как е представено това райско кътче в един от безбройните интернет гидове: "Варадеро е най-известният плаж в Куба, както и основна туристическа дестинация. Слънцето, плажът, пейзажът, растителността, топлият климат, прозрачността на морето, белият фин пясък, който изглежда като пресят от човешка ръка, правят Варадеро незабравимо и неповторимо туристическо място. В този райски кът на кубинската география е изградена една от най-големите хотелски инфраструктури в страната - хотели, барове, ресторанти, водни басейни, игрища за голф и т. н. Всичко това заедно с местата извън тях представлява комплекс, който задоволява и най-изискания вкус на посетителя. Варадеро е разположен в провинция Матансас. На юг от Матансас се намира полуостров Сапата - една от най-важните екологични системи в Куба и същевременно най-големият резерват на влага в островното Карибие. Варадеро има международна аерогара. Намира се на 140 км източно от Хавана." 

Късно вечерта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира темата в профила си във "Фейсбук": "Преди малко се върнах от Израел след срещите ми с премиера Бенямин Нетаняху и президента Шимон Перес и прочетох за огромния скандал с лидера на една от управляващите партии Волен Сидеров. Докато неговите коалиционни партньори приемат бюджета, той се пече на плажа на мафията в Куба - "Варадеро". А този човек е шеф на комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Това е падението на този парламент".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews