ГЕРБ и управляващите продължават да се цакат с анкетни комисии

Нели Чолашка 28 март 2014 в 14:16 2232 8

Депутати

Управляващите парти и опозиционната ГЕРБ продължават да се надцакват с предложения за анкетни комисии.

Хората на Бойко Борисов отново  поискаха днес парламентарна комисия да разследва изграждането на оградата по турската граница, след като преди седмица им отхвърлиха това предложение.

В началото на месеца проверка на Инспектората на Министерския съвет установи, че изграждането на стената ще струва на държавата 9 млн. лв. вместо очакваните около 5 млн. лв. Причината е, че строителството беше възложено на военните и те пискали допълнителни средства за осигуровки, командировъчни и др.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък поиска анкетна комисия, която да разследва имал ли е тайна среща президентът Росен Плевнелиев с шефове на ЕВН във Виена в началото на тази седмица, докато у нас държавата се готви да започне процедура по отнемане на лицензите на третие ЕРП-та, сред които е и ЕВН, заради дългове към НЕК.

Това може да се разглежда и като държавна измяна, заради която на президента може да се иска импийчмънт, уточни Сидеров. Той щял да предложи в анкетна комисия да се разследват и други скандали около Росен Плевнелиев.

Това е парламентът, който успя да създаде най-много анкетни комисии за по-малко от година работа. Направени бяха и интересни компилации между отделни скандали, като анкетната комисия 2 в 1 за внезапното напускане на Христо Бисеров от ДПС от всички постове и нямащата никаква връзка с този казус среща между Бойко Борисов и Бисер Миланов-Петното.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика