ГЕРБ ще има нов кандидат за кмет на Пловдив. Няма да е Зико, обяви отсега Борисов

OFFNews 06 ноември 2022 в 12:55 3774 3

Борисов

Снимка FB страница на Борисов

Кмет ще намерим, знаем на кой колко може да се разчита, обяви Борисов

ГЕРБ ще има нов кандидат за кмет на Пловдив догодина, съобщи лидерът на партията Бойко Борисов.

Зико (Здравко Димитров) направи много добри неща, но в края на краищата умората и износването при политиците е факт, каза Борисов.

Кмет ще намерим, знаем на кой колко може да се разчита, добави лидерът на ГЕРБ.

Борисов твърди, че това решение вече е обсъдено с Димитров: "Аз съм говорил с него, той направи няколко операции. Знае си, че направи много и толкоз. Много добър човек е, работи много и направи много, но трябва темпото да се увеличава, а не да намалява. Пловдив е много жив град. Трябва му околовръстно, много неща, трябва да се живее с тази мисъл. Редиците на ГЕРБ в Пловдив са много стегнати, това, че са различни хора, не трябва да ни притеснява."

"Аз ако бях, щях да повдигна моста с другите две платна отдолу"

Борисов е в Пловдив, за да се запознае на място със строителството на стадион "Христо Ботев". По време на срещата той повика при себе си районния кмет на „Тракия“ Костадин Димитров с думите, че иска да е ангажиран.

На въпрос дали Димитров ще бъде новата номинация на ГЕРБ за кмет на Пловдив, Борисов отговори: „Коцето ми харесва много, и най-вече на жителите на Тракия“.

Относно казуса за пробива под бул. "Цар Борис Трети Обединител" до Водната палата в Пловдив лидерът на ГЕРБ каза, че е помолил общината да спре проекта, докато няма пълно съгласие по него. "Аз ако бях, щях да повдигна моста с другите две платна отдолу", обяви той.

Борисов е оптимист, че ще има правителство

Оптимист съм, все пак има и системни партии, има и политици, които мислят, на този етап и президентът Радев виждам, че е ангажиран да се направи правителство, защото иначе цялата тежест ще падне върху него, на зимата в кризата. Трябва търпеливо, без никакви емоции, без его, да видим къде при кой мандат може това да се случи, коментира още Борисов.

Според него е глупаво да се казва, че ГЕРБ могат да дадат подкрепа, без да влязат в правителство:

"Ами ние, ако ги подкрепим, на другия ден можем да ги свалим. Имате ли нужда от това - не. Ние не сме Слави Трифонов и като се хващаме за нещо, се хващаме стабилно."

Лидерът на ГЕРБ настоява за консултативен съвет при президента, при който да се чуе коя партия би подкрепила в даден мандат другите, за да се стигне до подкрепа от 121 гласа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

2

Защо бе? Да не се скарахте при раздяла на заграбеното?

14469

1

случайно прочетох

06.11 2022 в 13:48

Зико? Буда? Маджо? :–))))))))
Хайде по-сериозно и не по махленски!
 
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл