Гешев има конкретни и категорични доказателства за Барселонагейт, съобщи Елена Йончева

OFFNews 13 юни 2023 в 22:11 12546 3

Елена Йончева

Снимка twitter.com/ElenaYoncheva

Елена Йончева

Изслушването на Иван Гешев в Страсбург продължи около 20-25 минути. За съжаление заседанието е закрито и не бих могла да дам подробности, но имаше информация за наличието на конкретни и категорични доказателства за разследвания, които са свързани с корупция по високите етажи на властта, включително и по Барселонагейт. Да, имаше конкретни факти.

Това съобщи пред БНТ Елена Йончева, евродепутат от групата на социалистите и демократите, която е и единствен българин, член на Мониторинговата група за демокрация, върховенство на закона и основни права.

Тя уточни, че по време на днешното заседание на Мониторинговата група Гешев е представил допълнителни факти по разследването Барселонагейт.

По-голямата част от разговора беше посветена на Барселонагейт, каза евродепутатът.

Опитът на Европейската народна партия, в която членува ГЕРБ, да отмени изслушването на Иван Гешев панически, минути преди началото на заседанието във вторник, беше отхвърлен от мнозинството в мониторинговата група. Към позицията им се присъединиха само представителите на консерваторите от ЕКР. В групата членуват общо 14 евродепутати – по двама от всяко политическо семейство в Европейския парламент, заяви по-рано днес Елена Йончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4638

3

Того

14.06 2023 в 05:36

То, че има доказателства това и децата го знаят. Това, че Баце е бандит вече и в Брюксел го знаят. Остава да се намери честен прокурор, извън ОПГто на каскетурата, който да проведе истинско разследване и Баце най-сетне да се срещне с бай Ставри.

22548

1

dolivo

13.06 2023 в 23:00

първо го брани, ся го напада

чуден лопатар фурнаджийски

отдето го погледнеш Гешеф, все прекрасен екземпляр

Борисов не че не си заслужава, въпроса е, че се е позиционирал ловко като по-малкото зло, спрямо Радеф
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика