Главчев след срещата с Радев: Няма новина. Няма план Б за външно (обновена)

OFFNews 19 април 2024 в 09:19 2740 1

Димитър Главчев

Снимка БГНЕС

Димитър Главчев

Нямам план Б, каза в парламента служебният премиер Димитър Главчев, след като Даниел Митов отказа предложението да заеме поста на служебен външен министър.

Преди това служебният министър-председател отиде на "Дондуков" 2, за да обсъди с президента Румен Радев скоростната смяна на двама министри от новоназначеното служебно правителство.

Срещата е завършила без конкретен резултат. Диалогът продължава, обяви Главчев на излизане:

"Не съм предлагал нищо, комуникацията с президента продължава. Нямам новина за съобщаване. Докато президентът не издаде указа, старите министри си изпълняват задълженията."

Още в първите дни на кабинета Главчев обяви две персонални промени - на външния министър Стефан Димитров с Даниел Митов (ГЕРБ) и на земеделския министър Кирил Вътев с Георги Тахов.

Румен Радев обаче и досега не е издал указ за смяната, защото заяви, че в кабинета влиза силно партийна фигура - Митов е зам.-председател на ГЕРБ, а освен това номинацията му бе анонсирана часове след като Бойко Борисов се обяви за нея.

Преди да реши ще подпише ли указа, президентът поиска да чуе от министър-председателя мотивите за смяната на министрите.

Минути по-късно Даниел Митов обяви, че се отказва от номинацията за външен министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

1

БотоксПутю

19.04 2024 в 09:51

Вчера разгневен Банкята каза от Тутракан, че вече му било все тая и това правителство било на Радев, ДБПП и ДПС. Днес може да добави и БСП, щото вчера в гнева си ги пропусна.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки