Ивайло Мирчев: Имаме не просто “Възраждане”, а възраждане на антисемитизма

OFFNews 25 юли 2023 в 12:42 1947 2

Ивайло Мирчев в парламента

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Ивайло Мирчев в парламента

Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Ивайло Мирчев призова прокуратурата да "си свърши работата" по повод колажа със Соломон Паси, обграден от нацисти, водещи го в газова камера.

На 14 юли в Телеграм канал на "Възраждане" се появява колаж на бившия външен министър Соломон Паси, изобразен в раирани дрехи, воден насила нанякъде от есесовци, чийто надпис гласи: "Ако не искаш от руския газ, ела да ти пуснем нашия".

"Прекрачихте всички граници": "Шалом" даде "Възраждане" на прокурор заради този колаж

"Наглостта на “ВъZраждане” в отговор на декларацията от “Шалом” след антисемитския колаж показва, че скрити зад депутатския си имунитет едни хора смятат, че могат да сеят омраза и да възраждат безнаказано една престъпна идеология. Ред е на прокуратурата да си свърши работата, за да не се окаже, че имаме не просто “ВъZраждане”, а възраждане на антисемитизма", призова днес Ивайло Мирчев в публикация на профила си във Фейсбук.

Според него, за да се стигне до това българска партия да допусне антисемитски колаж в социалните мрежи, институциите в България са "спали с години", докато различни прояви на нетърпимост необезпокоявано са набирали скорост.

"Не става дума просто за картинка в Телеграм. Антисемитизмът е недопустим за депутати в парламент на демократична европейска държава. Всяка проява на антисемитска идеология трябва да бъде посрещана с абсолютна нетърпимост, както от институциите, така и от обществото ни", пише Ивайло Мирчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

585

2

Stoyancho

26.07 2023 в 14:10

И този милия е толкова опропастен вече

1017

1

IvoIvo

26.07 2023 в 12:42

Добре, че Ивчо да ни отвори очите налЕ :)
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки