Иван Таков обвини ръководството на БСП в саботаж на евроизборите

OFFNews 26 февруари 2024 в 10:17 1586 2

Таков

Снимка Архив

Иван Таков

Не може да хвърлиш във вътрешнопартийни драми и хаос най-голямата си организация в София и да очакваш след това добър резултат на европейските избори или на които и да било други, защото не е изключено да има и парламентарни избори. Това според мен е чиста проба саботаж.

Това коментира лидерът на БСП-София Иван Таков пред Нова тв.

По думите му в момента ръководството на партията се опитва да вкара цялата градска организация във вътрешнопартийни избори и служебно назначаване на председатели на районни съвети. Така ще се обезглави градската организация. 

"Градската организация на БСП, аз и председателите на районни съвети в столицата, не водим войни с партията. Това трябва да е ясно. Заседанието, което се проведе в неделя, нямаше кворум. Една минута преди крайния срок, в който трябваше да се обяви липсата на кворум, дадоха началото на заседанието", изтъкна той.

И добави, че има системно нарушаване на правилника на Националния съвет от хората, които са призвани да го пазят. Той обясни още, че предстои да се наблюдава производителността на общинските съветници в столицата.

"В момента имаме доклад, който е изключително важен за нас – комуналните услуги да се върнат обратно в Столичната община. Днес ще бъде подписано споразумение със синдикатите за увеличаване на възнагражденията на заетите в сферата на градския транспорт", коментира председателят на БСП-София.

В неделя пленумът на БСП бе белязан от караници и изключени микрофони. Лидерът Корнелия Нинова обаче отрече обвиненията за липса на кворум - тя твърди, че някои социалисти от страната са закъснели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

2

Far Rider

26.02 2024 в 12:28

Ех, Иване ... Това не е като във времената на дядо ти. Събуди се!

1005

1

ПР

26.02 2024 в 10:28

Страшни другарско-соц драми се вихрят в БКП.
Изобщо ме не вълнуват,а и ми идват доста в повече.Пеко,Янчо и Ванчо Такови.Какво видно родословие VS Нинова...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки