Лазаров: Постът ми на главен секретар на МВР не е самоцел

OFFNews 12 февруари 2015 в 15:34 2610 0

Лазаров: Постът ми на главен секретар на МВР не е самоцел

Постът ми на главен секретар на МВР не е самоцел, още повече, че са налице постигнатите резултати. Така главният секретар на МВР Светлозар Лазаров коментира исканията за оставката му от трибуната в Народното събрание, съобщи БГНЕС.

"Изговори се много за Лясковец и бяха извършени редица проверки. Факт е, че не бе установено нарушение на главния секретар на МВР", заяви Лазаров. Той отрече да има напрежение между него и министъра на вътрешните работи Веселин Вучков и даде пример с десетките успешни съвместни операции за борба с организираната престъпност и укриването на данъци.

Лазаров отклони въпроса за това, че е бил "прескочен" при съгласуването за използване на СРС-та при операция "Червей". Главният секретар на МВР заяви, че няма информация по случая и че с него вече се е заела прокуратурата.

Според промените в Закона за МВР президентът трябва да издаде указ за назначението на главния секретар на МВР. Това може да стане след предложение на правителството. Към момента не е ясно дали това ще бъде кандидатурата на Лазаров или за поста ще бъде предложен друг кандидат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков