Лиляна Павлова: Спас Попниколов да се извини за неистините

OFFNews 11 април 2017 в 12:50 3581 1

Бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова призова настоящия Спас Попниколов да се извини за "изречените неистини" по-рано днес.

Попниколов обяви, че дава скъпото саниране на прокурор. Лиляна Павлова коментира на страницата си във Фейсбук:

Единствено и само служебният министър Спас Попниколов е този, който трябва да се извини днес: 

На служителите на Агенция "Пътна инфраструктура":

Защото публично изрече неистини от ефира на национална медия, че "не е уволнил нито един служител на АПИ“, а всъщност уволнените от Спас Попниколов и Огнян Герджиков са 4: Дончо Атанасов – председател на УС на АПИ /все още е болничен/; Георги Златев – директор на дирекция „Поддържане на пътната инфрастурктура“, Веселин Николов - директор на ОПУ София и в допълнение Парашкев Кръстев – изпълнителен директор на „Автомагистрали„ ЕАД.

Защото публично и нееднократно постави под съмнение професионализма на една работеща администрация като АПИ, като обвини екпертите й в „саботаж“ и по този начин за първи път министър на регионалното развитие и благоустройството си позволи да дава оценки, и то с политически характер на експерти и професионалисти от администрацията.

Защото публично и нееднократно отказа да отговори на основния въпрос: „Защо по време на неговия мандат безпрецедентно допусна търг да бъде провален поради липса на документация?“, прехвърляйки отговорността на администрацията. Не се ли чувства неудобно от това? Но явно това е маниер на поведение на министрите от служебния кабинет. 

Защото публично „обвини“ администрацията за несъстоятелността на неговото ръководство на министерството и АПИ.

На всички членове на Камарата на строителите в България:

Защото публично и нееднократно заяви, че всички критики на КСБ имат политически нюанс и по този начин си позволи да омаловажи професионалното мнение най-голямата неправителствена организация на пътния бранш в България.

И накрая – защото така и не намери сили да признае грешката си и да прояви достойнство като подаде оставка. 

А може би след всичко това и извинението, и оставката са излишни. Никой няма да приеме извинението, а оставката отдавна е подадена от самия Спас Попниколов…

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

1

Nik68

11.04 2017 в 15:11

Такова нещо няма, няма и да има. Политик да се иззвини. Тя и Павлова да вземе да се извини за винетките - събира повече пари, а нито пътищата по-добри - нито тунелите по-безопасни и светли, нито снегопочистването на ниво. Да се извини категорично.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews