Манолова предлага ремонт на Изборния кодекс

Георги А. Ангелов 15 април 2021 в 11:34 1844 0

“Мутрите - вън! Първата стъпка е изваждането на мутрите от управлението на страната. Това се отнася не само за главните мутри, но и тези, които ги обслужваха. Не може да ви се забрани подкрепа за партиите на протеста, но не си въобразявайте, че ще ги задушите в прегръдката си”, заяви Мая Манолова в декларация от името на "Изправи се! Мутри вън!" в първото пленарно заседание на новото Народно събрание.

Манолова обяви, че партията ѝ внася решение за комисия по ревизията. “Ще покажем на хората всички мръсни тайни на задкулисието и ще ги дадем на правосъдието. Ще променим правилата така, че повече да е е възможно управлението на правосъдието”, каза тя.

Като други първи закони, които ще бъдат внесени веднага, тя посочи промяна на Изборния кодекс - изцяло машинно гласуване, дистанционно гласуване в чужбина, активна регистрация, нов избирателен район "чужбина". Тя се обяви за смяна на съставите на изборните комисии и за смяна в СЕМ и ръководството на БНТ, които, по думите ѝ, позволиха манипулации.

Нов ваксинационен план, в който предимство да имат старите и болните, предлага още парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!". Пряка финансова подкрепа за засегнатите от кризата предприятия, самоосигуряващи се, семейства и пенсионери, е друг приоритет на новата партия. Манолова обеща, че няма да има лов на вещици в администрацията. “Калинките си ги вземете”, добави тя.

Манолова каза още, че парламентът трябва да се върне в неговия дом, в който журналистите ще се движат свободно. Никой партиен лидер не си е позволявал да превръща НС в посмешище, както си позволи лидерът на управляващата партия ГЕРБ Бойко Борисов, каза още Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки