Нинова за сблъсъците в парламента: Джендъри срещу фашисти

Тя обвини Желязков, че е прекратил заседанието, защото така блокира работата на парламента

Ружа Райчева 01 юни 2023 в 11:27 1906 3

Нинова на брифинг в парламента

Снимка БГНЕС/Марин Каравелов

Нинова на брифинг в парламента

Лидерът на парламентарната група на БСП Корнелия Нинова нарече сутрешния сблъсък в парламента конфликт на "джендъри срещу фашисти".

Нинова даде брифинг след прекратяването на заседанието, по време на което възникна сблъсък между депутати от ПП и "Възраждане".

След като председателят на парламента Росен Желязков прекрати заседанието, за да не се стига отново до физически сблъсъци, Корнелия Нинова определи инцидента като най-грозната сцена в парламента в новата история на България.

ВИДЕО: Плюене, сблъсъци и счупени очила в НС, след като Божанков нарече Цончо Ганев и Костадинов ''меки китки''

Председателят на БСП коментира, че по време на сблъсъците са се чували обидни думи от депутати, които не желае да повтори пред журналистите.

"По същество - две кокорки взаимно се обвиниха в национално предателство Едните - т.нар. евроатлантици, бяха обвинени в служба на чуждо посолство. Те, от своя страна, обвиниха другите, че са защитници на Путин. Чупиха се очила, късаха си ризи. По същество - джендъри срещу фашисти. За моя изненада забелязах и много агресивни дами."

По думите ѝ това е дъно, разруха и падение. Нинова разграничи партията си от случилото се. По думите ѝ БСП е единствената останала българска партия, която не се кланя на никого и взема решенията в името на български национален интерес.

Нинова обвини председателя на НС Росен Желязков, че е прекратил заседанието, защото е блокирал работата на парламента. "Не може да абдикираш от работата на най-висшата институция в страната, само защото едни фашисти и екстремисти са се сбили", каза още тя. 

Малко по-късно Желязков коментира, че ситуацията е била абсолютно недопустима. Той сравни днешния инцидент със сблъсъците в парламента по време на предходното 48-о Народно събрание. Той обясни, че днес ще се прегледат записите и утре ще има наказания. 

"Ако беше продължило заседанието, трябваше да продължи декларацията на Божанков, след това на ИТН, след нея на БСП. И щяха да продължат нападките", каза Росен Желязков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

3

случайно прочетох

01.06 2023 в 12:12

Оффф, тая е неизчерпаем извор на тъпотии.
Сетих се и за стих от песен на Ицо Хазарта:

Тъпотията ти нема да загине
Ма главата ми поне да си почине

-1750

2

ob1

01.06 2023 в 11:54

БКП-оригинал се опитва да извлече ползи.
Интересно като излезе наяве хомосексуалността на двамата къси как ще ги нарече - джендърофашисти?

2550

1

alfakentavur

01.06 2023 в 11:49

Корнела е нарекла Израждане фашисти? Т.е. е определила като фашистка и своята си партия. Което всъщност е вярно.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews