Орешарски върна още един зам.-министър от тройната коалиция

OFFNews 04 ноември 2013 в 14:07 6133 12

Атанас Костадинов
Атанас Костадинов

 

Атанас Костадинов е назначен за трети заместник-министър на околната среда и водите със заповед на премиера Пламен Орешарски, съобщи правителствената пресслужба.

Костадинов, член на висшия съвет на БСП, заемаше този пост в периода 2005 - 2009 г. в правителството на тройната коалиция с ресор водна инфраструктура.

Той е роден през 1968 г. Има две магистратури от СУ „Св. Климент Охридски” – по философия и по социология. Специализирал е в Харвардския университет. След 2011 г. е мениджър на консултантски и инвестиционни дружества.

Сред въпросните инвестиционни дружества е фирмата "Нове дивелопмънт", в която Костадинов е бил съдружник на бизнесмена Васил Божков, сочат данните на фирмения регистър "Дакси". Костадинов е бил управител на дружеството с дял 20% от собствеността. Той е бил на тази позиция до април 2013 г. - месец преди предсрочните парламентарни избори, когато е прехвърлил собствеността си на "Нове Холдинг" на Божков.

С Костадинов стават двама зам.-министрите в екологията от управлението на тройната коалиция. Колегата му Чавдар Георгиев също заемаше този пост в кабинета "Станишев". Както и по-рано, политически министерството е поделено между ДПС и БСП - министър Искра Михайлова и зам.-министър Дин Онбаши са назначенията на ДПС във ведомството, а Костадинов и Георгиев - на левицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!