Пеевски: Руският посланик назидава и разпорежда недопустимо, няма да останем безучастни

OFFNews 10 ноември 2023 в 15:04 4454 4

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Делян Пеевски

Руският посланик назидава и разпорежда недопустимо, няма да останем безучастни, обяви в позиция санкционираният по глобалния закон "Магнитски" депутат и отскорошен председател на ПГ на ДПС Делян Пеевски в позиция.

"Днес бяхме свидетели на арогантно и нагло поведение от представител на чужда държава – руския посланик Митрофанова. Представител на чужда държава, който си позволява да заключва и отключва християнски православен храм, да дава оценки на правовата държава и нейните държавни органи и да поставя под въпрос способността на институциите да защитят интересите на българските граждани, да назидава и разпорежда. Като политици не можем да останем безучастни към опитите България да бъде отклонена от посоката, която пое преди 34 години", пише още в позицията.

По-рано днес Руската църква бе отворена, а Елеонора Митрофанова обяви: "Имаме нотариален акт за църквата "Свети Николай Мирликийски". Тя е руска. Земята също е подарена. Имаме всички документи от самото начало на създаването ѝ."

На свой ред Пеевски определи действията на Митрофанова като "имперски" и "неприемливи". Той призова министъра на регионалното развитие и благоустройството незабавно да заведе дело за собствеността на храма, тъй като има събрани безспорни доказателства за това, че църквата „Св. Николай Мирликийски – Чудотворец“ е българска. Според депутата това е единственият начин българските институции да защитят обществения интерес от претенциите на руската държава.

"Няма да допуснем про-Путин агенти да заключват български православни храмове. Църквата е на миряните, на българските християни. В евроатлантическа България не може да се допусне вмешателства, които ощетяват хората и застрашават демокрацията", заключва Пеевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

4

dolivo

11.11 2023 в 10:10

Катарзис невероятен, дори през грухтенето личи лицемерие

-1750

3

ob1

10.11 2023 в 17:17

Оинк, оинк... де спахте, драги ми свини и тикви, та толкова време не натирихте орките обратно в блатото?!? Сетили се сега...

1005

2

eagle60

10.11 2023 в 16:07

След такива изказвания Пеевски взе да ми става някак си симпатичен

345

1

Джендо Джедев

10.11 2023 в 15:48

Мдаааааам, грухчо откак го намагнитиха какьв евроатлантик стана... :D

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews