Петя Ставрева от 'Обединени земеделци' положи клетва като депутат от ПП-ДБ

Кристина Минчева 16 ноември 2023 в 09:17 1262 1

Петя Ставрева

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Петя Ставрева

Петя Ставрева положи клетва като народен представител от 13-ти изборен район Пазарджишки. Тя заема мястото на депутата Петър Куленски от ПП-ДБ, който стана кмет на Пазарджик. 

Петя Ставрева е председателят на партията "Обединени земеделци". Преди парламентарните избори на 2 април "Обединени земеделци" подписа споразумение с "Продължаваме промяната - Демократична България" за общо явяване на вота.

За местните избори обаче формациите се явиха поотделно, а партията на Ставрева застана зад кандидатурата на Тодор Попов в Пазарджик заедно с ВМРО, ССД, БЗНС и "Новото време". 

В София "Обединени земеделци" стана мандатоносител на движение "Гражданска инициатива за София" - група от активисти, които се обединиха, за да засилят гражданското участие в местното управление. Освен това преди местния вот Ставрева индиректно призова за подкрепа на Вили Лилков, кандидата на "Синя София" за кмет на столицата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11024

1

Комита

16.11 2023 в 09:58

Въпросните „Обединени земеделци“, подобно на повечето малки партии у нас, печелят доста добре по франчайз модел - местни мутри и олигарси им плащат по няколко десетки хиляди, за да си редят необезпокоявано листи за общински съветници под шапката на легитимна политическа организация. Та въпросната Петя Ставрева си е обикновен търгаш от най-долна проба.

Спят градчета и селца.
Лека нощ, деца… :)
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews