Петков отговори на Борисов: Математиката е ясна, вотът на недоверие няма да мине

OFFNews 09 октомври 2023 в 09:44 5486 1

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

"Математиката е ясна, вотът на недоверие няма да мине", каза в Русе съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков, цитиран от БГНЕС.

Изказването му е в отговор на вчерашните думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който предупреди некоалиционните си партньори от ПП-ДБ, че в петък, когато ще се гласува вотът на недоверие, внесен от БСП, ИТН и "Възраждане", им предстои "час по математика". Лидерът на ГЕРБ заяви, че в политиката най-важна е математиката, както и че политиците трябвало да могат да събират до 121:

"Който може да смята, трябва да знае, че трябва да събере 121 и - ако се смята за най-великия и единствен, може да не му излезе уравнението."

Поредното напрежение между партньорите във властта ПП-ДБ и ГЕРБ ескалира в събота, когато Петков обяви, че ГЕРБ си приписва заслуги на неговите депутати.  В отговор последва и заплахата с математиката на фона на предстоящия вот на недоверие.

Преди две седмици Борисов обяви, че спира разговорите с Петков и Василев до края на изборите. Все пак обаче в края на миналата седмица той даде заявка, че ГЕРБ няма да бутне кабинета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика