Петков: Срам ме е да бъда част от това Народно събрание

Йорданка Веселинова 22 декември 2022 в 19:16 4834 3

Архив

Снимка БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ

Кирил Петков

“Срам ме е да бъда част от това Народно събрание” - с тези думи съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков коментира решението на депутатите да оставят минималната работна заплата на сегашното ѝ ниво.

Той определи като “безобразие” отказа на народните представители да разгледат предложенията за увеличение на минималната работна заплата до 50% от средната - т.е. 850 лв.

По думите му не е правилно хората да се оставят с чист доход от 550 лв. и то точно преди Коледа.

Председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви, че изказването му се състои от лъжи и добави, че преди няколко часа Тристранният съвет е стигнал до решението минималната заплата да стане 780 лева от 1 януари, а от 1 юли - 830 лв.

Бившият социален министър от БСП Георги Гьоков пък обвини Атанасова в “лъжа” и добави, че на Тристранния съвет изобщо не е постигнато никакво съгласие, тъй като синдикатите искат по-висока работна заплата - 850 лв. от началото на 2023 г. Той добави, че предложението на социалния министър за увеличение на МРЗ до 780 лв. “изобщо не е адекватна заплата”.

Цял ден левицата се опитва да прокара предложението за вдигане на МРЗ. До момента са направени над 20 процедури, всички от които не бяха допуснати. Междувременно НС продължава работата по удължаването на миналогодишния бюджет. Заседанието ще бъде отложено за утре по предложение на ГЕРБ. Заради това от ПП ги обвиниха, че бързат за коледни партита.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-685

1

Козин Човков

22.12 2022 в 19:21

ПДП е главната лъжкиня в това народно събрание.
 
X

Да помогнем на украинските деца!