Пламен Николов ще се оттегли сам утре - по лични причини (допълнена)

OFFNews 10 август 2021 в 16:51 7558 0

Снимка БТА/Архив

Номинираният за министър-председател Пламен Николов от "Има такъв народ" ще оттегли кандидатурата си с волеизявление утре, предаде БТА. 

Николов е заявил, че ще го направи по лични причини и няма юридически пречки за това.

Пламен Николов е оттеглил съгласието си да бъде предложен за премиер и вече е уведомил Народното събрание и президентството, е съобщил председателят на парламента Ива Митева пред "Дневник". Заради това в дневния ред за заседанието на парламента за утре, 11 август, няма да има точка за гласуване на указа на президента.

Днес лидерът на партията Слави Трифонов обяви, че ИТН "изобщо" няма да предлага за гласуване проектокабинета. 

Малко след това от президентската институция обявиха, че с издадения от държавния глава указ конституционната процедура по избор на премиер вече е в решаващата си парламентарна фаза.

А адв. Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!" обясни, че парламентът все пак трябва да гласува правителството утре, независимо от декларираното от Слави Трифонов оттегляне на проектокабинета на ИТН. "След като указът на президента е внесен в деловодството на събранието и е насрочено за гласуване за утре, то кабинетът трябва да се гласува", категоричен е той. 

Драмата с мандата на ИТН се разигра, след като "Демократична България", "Изправи се БГ! Ние идваме!" и "БСП за България" обявиха, че няма да подкрепят правителството на Трифонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика