ПП-ДБ: Радев се позиционира на страната на Путин

OFFNews 18 юли 2023 в 18:48 1280 0

Васил Стефанов

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Васил Стефанов от парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" направи изявление пред медиите днес в сградата на Народното събрание.

"Влизайки в реториката на Путин, президентът Румен Радев се позиционира на страната на агресора."

Това заяви пред журналисти в парламента народният представител от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Васил Стефанов.

Стефанов изрази несъгласие с тезата на държавния глава, че темата за Украйна се експлоатира от управляващите като спасителен пояс, който да отдалечи вниманието на хората от липсата на визия, програма и реални действия в отговор на проблемите пред страната.

„Подкрепата за Украйна срещу руската агресия представлява отстояване и защита на европейските ценности“, посочи още Васил Стефанов.

Миналата седмица друго изказване на Радев предизвика недоволство. На събора в Рожен той каза, че Украйна искала да води тази война. Непосредствено след тези му думи дойде остра реакция от премиера Николай Денков, който реторично попита: Кога нашият президент има свое мнение – когато е подкрепял Украйна или когато повтаря руски опорки? В социалните мрежи също заваляха критики - Дъно! Позор! Срам! - коментарите след изказването на Радев. От посолството на Украйна в България пък призоваха войната да не бъде използвана за предизборни цели

Нов протест срещу Радев в сряда

Заради думите му утре се организира нов протест с искане за импийчмънт. Акцията ще започне в 18:30 ч. пред фонтана на президентството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков