ПП побърза да се разграничи от обвинената за бруталното убийство на мъжа си Габриела Славова

Славова е била кандидат-депутат на партията през 2021 г.

Ружа Райчева 23 януари 2024 в 17:50 11248 1

Габриела Славова

Снимка Архив

Габриела Славова

Партия "Продължаваме промяната" категорично се разграничи от Габриела Славова, обвинена в жестокото убийство на съпруга си Пейо Пеев в столичния квартал "Драгалевци".

На 18 януари в столичния квартал бе удушен мъж в кола. Убийството е особено брутално - от задната седалка на автомобила 54-годишната му тъща стискала шията му, докато 33-годишната Габриела Славова жена го притискала към седалката. 

Вчера съдът остави в ареста 54-годишната Красимира Трифонова, а дъщеря ѝ беше пусната под домашен арест. Заседанието се състоя при закрити врата по искане на защитата. Трифонова е бивш консул на България в Тайланд.

Днес стана ясно, че Габриела Славова-Пеева е началник отдел “Превенции и младежки политики” в община Бургас. В момента тя е в отпуск по майчинство.

Ето какво написаха днес от партията във Фейсбук: 

"Във връзка с многобройните публикации около бруталното престъпление от вчера, бихме искали да дадем няколко пояснения.

На първо място - искрени съболезнования на близките на Пейо Пеев, и съжаления за това, че подобни случаи въобще са част от нашия живот.

Габриела Славова не е член на политическа партия ПП. Присъствала е на учредителното събрание на партията и е била на последно място в бургаската листа на ПП на първите за нашата политическа сила избори през 2021 г.

Бруталното престъпление няма нищо общо нито с политиката като цяло, нито с политическата дейност на конкретните извършители, и поставянето на случая в подобен контекст политизира излишно и без това трагичния случай.

Убедени сме, че никой няма полза от това."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки