Президентът Зеленски идва в България

OFFNews 04 юли 2023 в 17:43 8162 14

Зеленски
Володимир Зеленски.

Президентът на Украйна Володимир Заленски се очаква на посещение в България. Тази информация бе публикувана първо от вестник "24 часа", а след това се появи и в други медии без позоваване на личност или институция.

Телевизия бТВ съобщи, че я е потвърдила от няколко независими източника. OFFNews също получи потвърждение на информацията.

Посещението на Зеленски се очаква в близките дни, може би в четвъртък. Тук той вероятно ще има срещи с представителите и на изпълнителната власт, и на Народното събрание.

Очаква се украинският президент да говори пред българския парламент.

В същото време в навечерието на посещението на Володимир Зеленски външната комисия одобри декларацията в подкрепа на членството на Украйна в НАТО, подписана миналата седмица от ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС и "Има такъв народ".

А в 19:40 ч. днес правителствената пресслужба изпрати следното съобщение до медиите: "Във връзка с постъпили журналистически запитвания Ви информираме, че Министерският съвет не може да потвърди разпространената от медиите информация за посещение на украинския президент Володимир Зеленски у нас".

По-късно във вторник вечер пред TV1 информацията коментира министърът на отбраната Тодор Тагарев:

"За едно такова посещение върви подготовка от известно време, тя не е публична. Съжалявам, че изтече информация в общественото пространство. Тази визита е важна за нас самите, съжалявам, че изтече информация. Надявам се това да не осуети идването на украинския президент!"

Визитата на президента Володимир Зеленски би била 17-тото му поред пътуване в чужбина от нахлуването на Русия в Украйна насам. През 2022 г. украинският президент пътува до САЩ и Полша, през 2023 г. беше два пъти в Полша, два пъти във Франция, а също така направи посещения във Великобритания, Белгия, Финландия, Нидерландия, Италия, Ватикана, Германия, Саудитска Арабия, Япония и Молдова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

870

16

Constanza

05.07 2023 в 12:14

alfakentavur, гениално!

135

15

Far Rider

05.07 2023 в 08:56

Поредната партенка. При това с мирис на руски ботуш. Ясно е, че след като "официално" изтече информация за визитата Зеленски няма да дойде. Въпрос на сигурност! Целта е поредното доказателство пред Путин, че Задунайская губерния слушка добрия чичко от мАсква!

2550

14

alfakentavur

05.07 2023 в 05:29

Имам предложение.
По време на престоя си тук Зеленски и охраната му нахлуват на Позитано 20 и заявяват, че тази сграда е украинска, защото през 1889-та година земята, на която е, е била купена от украински търговец от Одеса.
Държат всички червени ******* там като заложници, даже убиват няколко. Няколко други депортират в Украйна. Зеленски се разполата в кабинета на Корнела и насочва оръжие към нея. По-будните червени ******* вадят от мазето забравено от преди 89 година оръжие и започват съпротива.

В този момент останалите партии, които не са рашистки, започват да повтарят "Нито патрон за БСП". "Ние сме за мир", "Не искаме да се въвличаме в конфликта".

1220

12

хr4

04.07 2023 в 23:22

Имам тежки съмнения, че след активното мероприятие на пробитите ни, фрашкани с мурзилки "служби", Президента Зеленски НЯМА да дойде и за пореден път ще станем за смях пред света. Жалко! Аз лично биш му изръкопляскал лично, защото едва ли охраната ще ме пусне да му стисна ръката.

870

11

Constanza

04.07 2023 в 23:11

По-добре да дойде тайно, че са ни се навъдили едни...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки