Радев: Очаквах повече от Стефан Янев като министър на отбраната

Йорданка Веселинова 01 март 2022 в 18:27 4756 4

Снимка Архив

Като министър на отбраната очаквах повече от него (Стефан Янев - бел. ред.). И като инициатива, и като ангажимент към проблемите на българската армия, и като работа за гарантиране на нейната боеспособност за ускоряване на процесите за модернизация.

Това заяви президентът Румен Радев в галерия „Виваком Арт Хол“, където участва в церемонията по връчване на годишните награди за българските производители „Златна мартеница“.

"Не правя никакви нови политически проекти с никого", допълни Радев. 

Думите му са отговор на твърденията, че се "готви нов политически проект с нови подставени лица". Вчера от "Възраждане" прогнозираха такъв сценарий, а днес и съпредседателят на "Демократична България" също прогнозира подобен ход на Стефан Янев.

Той коментира и рокадата в последния момент и появилата се минути преди 11 часа днес нова кандидатура за министър на отбраната - Драгомир Заков. Президентът повтори тезата си, че отговорност носи правителството, но отказа да коментира причините и критиките за промяната в Министерството на отбраната.

Радев обаче защити и Стефан Янев:

"Стефан Янев беше успешен министър-председател в трудни за България времена. Именно неговото правителство започна промяната, показа, че страната може да се управлява по друг демократичен начин, върна надеждата и най-важното (...) и най-важното  - това правителство организира честни избори, които именно докараха сегашните управляващи на власт".

Румен Радев заяви, че има много добро мнение за работа на Заков и изрази надежда, че бързо ще навлезе в работата на терен, защото "от Брюксел и от грамите не винаги човек може да добие реална представа".

Президентът заяви, че тази "братоубийствена срамна война" трябва да бъде наказана със санкции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2994

4

Гражданин

01.03 2022 в 23:36

Да, не ти се оправдаха очакванията. Агент Янев не оправда доверието на Москва

500

2

Hackerman

01.03 2022 в 18:33

Браво Радев! За момент се усъмних в теб, но все още не си категория "руска подлога".

-8580

1

Янев беше като говорител на Кремъл.

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков